mandag den 12. december 2011

Femo og marmelade

Er hvad der gemte sig i pakkerne den 8. december til mine søde veninder. Det var første dag hvor gaverne ikke var ens og grunden er meget simpel. Min ene veninde er nemlig selv mester i at lave lækre marmelader, så hun fik Femolerophæng, mens min anden veninde fik min egen yndlingsmarmelade, nemlig hindbær med vanilje.


Marmeladen er super nem at lave og kan jo lave med lide de bær man selv holder aller mest af. Jeg bruger som sagt Hindbær og i stedet for at "ofre" en hel vaniljestang, så gemmer jeg altid de toppe vaniljestænger når jeg bager eller laver andet lækkert og koger så 2-3 tomme vaniljestænger sammen med bærene når jeg laver marmeladen. Man får selvfølgelig ikke alle de lækre kort fra vanilje, men smagen er god og så får man brugt stængerne i stedet for bare at smide dem ud.

Sammen med (de frosne) hindbæerne og de tomme vaniljestænger bruger jeg syltesukker med pektin. Der skal lige dele bær og sukker i en gryde og så skal de bare koge nogle minutter. Bagefter fjerner jeg de tomme vaniljestænger og så får massen lige en tur med stavblænderen, hvis bærene ikke er kogt helt ud.


Marmeladen smager fantastisk på Sifs brusebadsboller, som vi stort set får hver weekend herhjemme.


2 kommentarer:

  1. God ide med de tomme vaniljestænger, det må jeg lige huske.

    SvarSlet
  2. Jeg synes det er super fedt at du laver gaverne selv, det er smadder hyggeligt med sådan nogle hjemmelavede ting, synes jeg

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...