fredag den 8. april 2011

Hurra for brusebadsboller

Elliot har været hjemme fra vuggestue i dag, han var rigtig ked af det i morges og ville gerne ind og sove lidt mere (så ved man der er noget galt), hele dagen har han været pjevset og MEGET morsyg og har kun ville hænge på mig HELE DAGEN. I formiddags var vi ude og gå en tur, for at se om ham ville tage sig en lur i klapvognen, men det ville han ikke, tror det var stormvejret der gjorde udslaget. Da vi kom hjem (efter en alt for lang tur i det dårlige vejr) faldt Elliot langt om længe i søvn og min mand og jeg glædede os til at få lidt frokost. Planen var ellers, at vi ville havde taget lidt at spise på en cafe, hvis Elliot var faldet i søvn på vores tur, men sådan gik det jo ikke og desværre havde vi glemt alt om at købe rugbrød, så der lå en enkelt skive i køleskabet og grinede til os, da der endelig var ro til at spise. Heldigvis havde jeg en pakke gær hjemme, så jeg lavede lyn hurtigt en omgang brusebadsboller (fra krudtugler og kanelsneglene) dem har jeg efterhånden lavet rigtig mange gange, de er geniale, fordi de er hurtige at lave - de skal kun hæve i 25 min og bages i 12. Så held i uheld gjorde at vi fik dejlige lune boller til frokost, på en ellers hektisk dag (der er altså ikke noget værre end når ens børn ikke har det godt) og vi fik også den bonus at Elliot tog sig en lur på 2½ time, hvor der var ro til at hygge om lillepigen, som selvfølgelig var lys vågen...

Opskriften kommer her:

6 spsk. vand (ca. 1 dl)
50 gram gær
3 dl mælk
50 gram smeltet smør
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
6-7 dl mel
1 tsk. kardemomme

Gær opløses i vand og de øvrige ingredienser tilsættes. Kom 12 boller på en bageplade med bagepapir (brug en ske) og lad dem hæve i 25 min. Bag dem derefter 12 min ved 225 grader. Jeg undlod at komme kardemomme i (kun fordi jeg ikke havde det hjemme, elsker ellers den smag det giver). Penslede bare bollerne med vand og kom solsikkefrø eller sesam på - mums!

2 kommentarer:

  1. Har også prøvet den flere gang - rigtig nem opskrift - og dejligt at det tager ingen tid før man har nybagte boller.

    SvarSlet
  2. Jeg må vist være den eneste i verden der ikke har den bog, så jeg er meget glad for at have læst denne gode opskrift hos dig :-)
    Fantastisk med hurtige boller - de ser super lækre ud!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...