torsdag den 14. april 2011

Tvillingedåb og kongehuset


I dag skal de kongelige tvillinger døbes, og det skal da fejres - for ja, jeg er royalist! Jeg syntes det er super hyggeligt, at vi har et kongehus, der kaster glans over vores lille land og holder fast i gamle (dog noget  forældede) traditioner. Jeg høre til dem der syntes, de er alle de mange penge værd, vi som skatteydere poster i dem hvert år. De er nogle fantastiske kransekagefigurer og gøre et rigtig godt stykke arbejde for vores erhvervsliv og for dansk turisme (så kender du min mening...) Men det er nu ikke derfor jeg syntes godt om konceptet, det handler mere om det romantiske prinsessegen kongehuset vækker i mig...

- Nå men det var dåben vi kom fra. Jeg syntes det er hyggeligt at den bliver vist i fjernsynes og jeg sidder altid og lapper det i mig, når der er kongelige begivenheder af den slags i flimmerkassen. Samtidig syntes jeg det er synd for dem, at hele danmark skal kigge med til noget så privat som en dåb, et bryllup, en begravelse, og når turen går hjem fra hospitalet med nyfødte prinser og prinsesser, men hey, det er jo en del af pakken og det de (også) får deres penge for.

Da Marry og Frederik blev gift i 2004, gjorde jeg det helt stor nummer ud af det. Jeg inviterede til prinsessedag, og venindebrunch. Mine veninder og jeg sad i store kjoler og diadem og spiste bryllupskage og tudede da Frederik kneb et tåre i kirken (ok, han græd, det var ikke kønt, men meget rørende)  og vi tudede endnu mere da han holdt tale ved middagen om aftenen. Min mand (dengang kæreste), syntes det var dybt godnat, men vi andre havde en fest og ikke mindst en dejlig dag.

Nu er en dåb jo ikke det samme som et bryllup, men det skal stadig fejres (især når man er på barsel og dermed lige så godt kan bruge sin torsdag eftermiddag på at se royal dåb). Jeg får en veninde og hendes lille guldklump på besøg og var det ikke lige fordi, jeg har lidt for mange kageprojekter kørende (til Olivias dåb på søndag), så ville jeg byde jo hjemmelavet dåbskage. I stedet bliver det lagkagehuset, der står for lækkerierne, men det er nu også helt i orden...


Go (kongelig) torsdag!

2 kommentarer:

  1. Håber I får en hyggelig dag. Jeg kan desværre ikke se det, da jeg først har fri kl 16 og derefter skal hente børn, men jeg tager genudsendelse i aften når pigerne er puttet. For se det, det skal man da, lige som dig er jeg også royalist.

    SvarSlet
  2. Nej hvor var de bare søde de små og ikke mindst deres to større søskende. Og fine fine navne. Jeg er ret tosset med Vincent.
    Knus

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...