mandag den 21. marts 2011

Fødselsdag

I dag er jeg blevet et år ældre - altså på papiret, på ingen måde af hverken sind eller udseende, hmm...

Det har været en fantastisk dag, med morgenmadshygge, dejlige gaver og gæster. Min mand har holdt en fridag, så vi har hygget os og været ude og gå i det dejlige vejr og på cafe og spise frokost.
Da vi stadig er i lettere sukkerchok efter Elliots fødselsdag, valgte jeg den "obligatoriske" lagkage fra og bagte i stedet en lækker gulerodskage (har haft lyst til gulerodskage lige siden jeg var forbi Agnes cupcakes og fik den skønneste gulerodscupcake). De små gulerødder på toppen af kagen er lavet af fondant fra fryseren, som er farvet i orange og grøn. Det hele smagte fantastisk.

Opskriften får I her:

3 æg
150 g brun farin
150 g rørsukker
300 ml rapsolie
300 g mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1/4 tsk stødt ingefær
1/2 tsk salt
2 spsk vanillesukker
100 g valnødder, groft hakket
300 g gulerødder, fintrevne

Frosting:
500 g flormelis
100 g smør
200 g flødeost
Korn fra en vaniljestang

Pisk æg sammen med sukkeret. Tilsæt olie. Bland resten af ingredienserne sammen i en skål, på nær gulerødder og valnødder. Tilsæt det lidt af gangen og pisk det hele godt sammen. Til sidst røres nødderne og gulerødderne i dejen. Bages i 40 - 50 min ved 170 grader i rund form.

3 kommentarer:

  1. TRUT-TRUTTE-LUUUUT!! Lige en fanfare og endnu et hurra og tillykke skønne veninde!! :)
    Nøøøj hvor ser din kage god ud. Hvor er det sjovt.. - Jeg har også lige bagt gulerodskage i går. Det var godt nok en anden opskrift, og som cupcakes, men stadig. Hvor fint med små gulerødder :)

    SvarSlet
  2. Stort tillyke med fødselsdagen i går - dejligt du havde en god dag - den kage ser bare lækker ud, den må jeg prøve på et tidspunkt.
    Blev faktisk inspireret af dit indlæg om Agnes Cupcakes og gulerod cupcaken, så jeg skal selv lave Gulerodcupcakes iaften som jeg skal brug i morgen til møde med mødregruppen.

    SvarSlet
  3. Tillykke med igår og mums.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...