I dag har der været tid til at hygge lidt ekstra i køkkenet (et begreb jeg virkelig savner i hverdagen). Da jeg på min tur rundt med barnevognen i dag kom forbi vores skønne theforhandler, måtte jeg lige ind forbi og snuse lidt. Der fandt jeg, som altid, en masse skønne og lækre ting, som jeg gerne ville have smidt i indkøbskurven, men deres priser tillader desværre ikke den slags frådseri. Jeg begrænsede mig derfor til at købe tre små bøtter. En med frysetørrede hindbær, en med frysetørret passionsfrugt og en med lakridspulver. Alle tre smagsvarianter er nu blevet prøvet af forklædt som marenges. De blev rigtig lækre, dog burde jeg nok have ofret lidt frugtfarve, så de søde toppe var endt ud med at være henholdsvis lyserøde, gule og brune (og ikke allesammen en udefinerbar råhvid/cremet farve), men godt smager de og der har været godt afsæt i dem - sådan går det, når man i 3 uger kun har budt den lille familie på frugt, gulerodsstave og så dadelkugler, når der skulle guffes...
Opskriften får I her:
100 g pastoriserede æggehvider
300 g rørsukker
4-5 dråber eddike
1 tsk. frysetørret passionsfrugt pulver
1 tsk. lakridspulver
2 spsk. frysetørrede hindbær
Æggehviderne piskes til de blive hvide, så kommes sukkeret i lidt af gangen medes der forsat piskes. Når det hele er godt sejt (eller når du har pisket ca. 5 min), kommes eddiken i og det hele piskes rigtig godt sammen. Derefter deles det hele op i tre lige stor portioner og tilsættes hver sin smag (og evt. farve) - husk at smage til. Hver portion kommes i hver sin sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud på bagepapir og sætten i en forvarmet ovn ved 120 grader i lidt over en time (alt efter størrelse, mine fik 5 kvarter).
Hvor ligger din theforhandler?
SvarSlet