onsdag den 8. juni 2011

Biscotti


Min mand har rigtig travlt for tiden, så jeg ved at der bliver skyllet rigelige mængder kaffe ned, når han og hans kollegaer sidder og knokler. Derfor har jeg doneret en af mine kagedåser til deres kontor og i første omgang fyldt den med biscotties. Min mands ene kollega er nemlig ret vild med dem, så jeg er ret sikker på, at de bliver et hit. Når æsken kommer tom tilbage, må jeg prøve mig med nogle andre kager og se og de falder i lige så god jord.

Opskriften på de sprøde kager får I her:

2 æg
2 dl sukker
60 g smør
½ Vaniljestang
200 g mandler
1/4 tsk. fint salt
1 tsk. bagepulver
300 g mel

Pisk først æggene igennem og tilsæt sukkeret lidt af gangen og kom også vaniljekornene i. Derefter kommes det smeltede afkølede smør i og der piskes igen. Kom mandlerne i og rør rundt med en ske. Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål og sigt det i dejen lidt af gangen. Dejen skal blive ret fast. Stil derefter dejen på køl i 45 min.


Del dejen i 3 eller 4 lige store dele og form dem som aflange "brød" på en bageplade med bagepapir. (Jeg plejer at dele den i 4, men ville denne gang prøve at lave kagerne lidt større, men syntes faktisk de får en bedre størrelse når man deler i 4)

Bag dem i 20-25 min ved 180 grader.Tag dem ud og lad dem køle af i 5 min. Skær dem derefter i en cm. tykke skiver og efterbag dem i 10-15 min.Kagerne er helt fantastiske til en god kop kaffe.

1 kommentar:

  1. Hvor er din mands kollegaer da bare heldige - den opskrift må jeg prøve en dag.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...